joi, 12 martie 2020

A fost desfășurat Consiliul Parohial a comunității religioase „Acoperemântul Maicii Domnului” s. Valea Mare, Ungheni



     Joi, 12 martie 2020, după cum a fost anunțat, în incinta Primăriei Valea Mare a fost desfășurat Consiliul Parohial a comunității religioase „Acoperemântul Maicii Domnului” s. Valea Mare, Ungheni.

Ședința a fost prezidată de Preotul Vadim Corostinschi, parohul bisericii, Secretar a ședinței a fost ales dintre consilieri, prin vot, dn. Galina Varvariuc, prezența fiind 7 prezenți din 10 consilieri.


Pe ordinea de zi au fost discutate următoarele:
     1. Cu privire la componența Consiliului Parohial și Comisia de Cenzori
Sa decis unanim că unii membri a consiliului care nu s-au prezentat la ultimele trei ședințe și pentru inactivitate au pierdut calitatea de membru.
S-a votat unanim primirea unor persoane în rândurile membrilor comunității ce vor prelua activitatea de membru și totodată a fost desfășurată alegerea organelor de conducere şi  control ale Comunității religioase.

     2.     S-a prezentat darea de seamă a cheltuielilor pentru anul 2019
Fiecare consilier ce a colectat donații de la creștini din localitate și nu numai au prezentat o dare de seamă.
Preotul paroh, a prezentat ce cheltuieli a suportat biserica în anul liturgic, dar și alte cheltuieli la construcția bisericii.

     3.     Planul de lucru 2020
Sa discutat despre împărțirea responsabilităților la desfășurarea următorilor lucrări pentru anul 2020 unul de bază fiind acoperirea bisericii. După sărbătorile Învierii Domnului o să vină meșterii de a acoperi biserica și celelalte aliatorii.
Cu susținerea unei creștine din localitate sa săpat fântâna pe teritoriul bisericii.
S-a discutat și despre alte lucrări ce vor fi desfășurate pe teritoriul bisericii treptat până la hramul satului din 14 octombrie 2020.

     4.    Sau discutat și alte momente din viața bisericii precum: Slujba de Nașterea Domnului, cum va fi desfășurată slujba din noaptea Învierii Domnului, Duminica de pomenire a morților – Duminica Tomii sau Duminica Blajinilor, și alte rânduieli.

Venim cu rugămintea către creștini de a se implica prin susținerea financiară și nu numai la realizarea scopurilor propuse.
Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu