joi, 6 februarie 2020

Biserica – agent comunitar important


În data de 6 februarie 2020, la invitația dn. Profesoare Livia Ursoi, la lecția de Religie predată la clasa a 3 elevilor Gimnaziului Andrei Chivriga, s. Valea Mare, r-nul Ungheni, a fost invitat preotul Vadim Corostinschi, parohul bisericii „Acoperemântul Maicii Domnului” din aceeași localitate.

Tema discutată de către cei prezenți a fost una aprinsă care a lăsat pe elevi cointeresați, fiind: Biserica – agent comunitar important.

Orice comunitate are la baza sa mai multe instituții pilon care îndreaptă locuitorii săi spre un trai mai bun și o organizare eficientă. Oamenii pot trăi îndestulați din cele ale vieții, dar totuși simt un gol care nu au cu ce să-l umple. Acest aspect al vieții, de multe ori rămâne după paravanul muncii zilnice, totuși oamenii găsesc alinare frecventând biserica, locul unde se întâlnesc direct cu Dumnezeu prin Sfintele Taine.

Această întâlnire este prima de acest gen și părțile participante speră la noi întâlniri interesante unde pot discuta sufletește lucruri de interes comunitar.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu