sâmbătă, 7 iulie 2018

Prima Sfântă Liturghie săvârșită în satul Valea Mare, r-nul Ungheni


Cu binecuvântarea Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în data de 07 iulie 2018, a fost săvârșită pentru prima dată în istoria satului Valea Mare, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Slujba a fost oficiată de Secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, preotul  Vadim COROSTINSCHI, care este și preot paroh. Creștinii s-au bucurat enorm de rânduiala împărtășirii lui Hristos în localitatea lor pentru care creștinii au și beneficiat  totodată de Tain Mărturisirii și s-au împărtășit cu Trupul și Sângele lui Hristos.

La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârșit Te Deum de mulțumire pentru toate binefacerile revărsate de Milostivul Dumnezeu în localitatea dată și pentru ajutorul Celui de Sus întru ridicarea bisericii ca loc de închinare pentru creștinii de aici.


Cuvântul de învățătură care s-a rostit a adus lămurit importanța rugăciunii și formele sale, dar a  lămurit și importanța rugăciunii de comun a credincioșilor în privința cererii unui lucru de la Dumnezeu și pe care cu siguranță îl primim exact cum ne-a mărturisit Hristos (Matei 18, 19). Totodată și primarul satului Galina Varvariuc, în cuvântul său a trecut cu amintirea greutățile parcurse de creștinii de aici iar în final să ajungă de a se putea ruga în comun la Sfânta Liturghie și anume în localitatea lor.

Următoarea Sfânta Liturghie va în de Sfinții Apostoli Petru și Pavel, în data de 12 iulie, având programa liturgică:

7.00 – Taina Mărturisirii
7.30 – Ceasul 3 și 6
8.00 – Sfânta Liturghie



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu