duminică, 19 august 2018

Trupul lui Hristos primiți și din Izvorul cel fără de moarte gustați


Duminică, 19 august 2018, când întreaga Ortodoxie sărbătorește Praznicul Împărătesc al Schimbării la Față a Mântuitorului Iisus Hristos fiind una din cele mai însemnate sărbători în istoria umanității, căci prin această minune, Mântuitorul Hristos descoperă întregii umanității slava pe care a pierdut-o ființa umană căzută din rai.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, preotul Vadim Corostinschi Vadim, parohul bisericii Acoperemântul Maicii Domnului, din s. Valea Mare, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica în construcție din localitate, dând posibilitate creștinilor de a se mărturisi și împărtăși la ei în localitate.


În fiecare duminică și zi de sărbători, la ora 18.00 se săvârșește acatistul Acoperemântul  Maicii Domnului și alte rugăciuni. Invităm pe toți locuitorii de a participa la rugăciunea de comun ca Dumnezeu să ne ajute la ridicarea edificiului.

Troparul Schimbării la Faţă

Schimbatu-Te-ai la fata, in munte, Hristoase Dumnezeule, aratand ucenicilor Tai slava Ta, pe cat li se putea; straluceasca si noua, pacatosilor, lumina Ta cea pururea fiitoare, pentru rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu, Datatorule de lumina, slava Tie!
Condacul Schimbării la Faţă
In munte, Te-ai schimbat la fata, Hristoase Dumnezeule, si pe cat au cuprins ucenicii Tai slava Ta, au inteles ca, daca Te vor vedea rastignit, sa cunoasca Patima cea de bunavoie si lumii sa propovaduiasca, ca Tu esti cu adevarat raza Tatalui.

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu