miercuri, 20 octombrie 2021

MESAJ DE MULȚUMIRE ȘI RECUNOȘTINȚĂ CĂTRE ÎNALTPREASFINȚITUL PETRU, ARHIEPISCOP DE UNGHENI ȘI NISPORENI DIN PARTEA PAROHULUI ȘI A ENORIAȘILOR BISERICII ,,ACOPREMÂNTUL MAICII DOMNULUI” DIN S. VALEA MARE, UNGHENI

Înaltpreasfințite Părinte Arhiepiscop,

,,Biserica este locul nostru de întâlnire cu Dumnezeu”

Parohia Valea Mare, este o familie nou întemeiată duhovnicește prin Binecuvântarea Înaltpreasfinţiei Voastre în 2016, ca creștinii din localitate să nu parcurgă drum lung spre bisericile din alte localități, dar să aibă locul de rugăciune la ei, alături de casa lor, iar obstacolele timpului și neputința bătrâneților să nu fie un impediment de rugăciune.

Iar în data de 9 iunie 2018, pentru satul Valea Mare a fost o adevărată sărbătoare duhovnicească căci s-a pus piatra de temelie a bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” de către Chiriarhul locului Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni. Din această zi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţiei Voastre, prin Decret a fost numit paroh Protoiereul Vadim COROSTINSCHI, care în timp a întețit  rugăciunea și indiferent de nivelul construcției, s-au săvârșit sfinte liturghii la care creștinii participau cu mult dor.

Ca Chiriarh ați vizitat biserica în construcție și ați adus aportul inestimabil prin grija părintească povățuindu-ne în tot cele făcute, de la construcție până la lucrarea duhovnicească în parohie, ceea ce a și dat un rezultat bun în toate planurile.

Ne bucurăm nespus de mult de prezența fizică la un alt eveniment de anvergură înaltă în data de 16 octombrie 2021 și anume Sfințirea Sfântului Prestol, locul unde la fiecare Liturghie se jertfește Mielul cel fără de prihană, Hristos, Domnul nostru. Iar Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, Chiriarhul locului, dimpreună cu Înaltpreasfințitul MARCHEL, Arhiepiscop de Bălți și Fălești, și soborul impunător de preoți.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni, cerându-se ca Dumnezeu să-și reverse mila Sa peste parohul și credincioșii acestei comunități, ajutându-i ca să ducă la bun sfârșit lucrările la această biserică.

La Sfânta Liturghie se revarsă Harul Domnului asupra noastră prin Sfânta Treime, prin slujitorii Bisericii Ortodoxe, ce slujesc în chip minunat alături de oameni, întru Slava Lui Dumnezeu, iar întorcându-ne acasă luăm o parte din rai cu noi!

Ne întoarcem astfel acasă cu o parte din Rai în inimile noastre, cu nădejde de la Dumnezeu, cu scăpare și acoperemânt de la Preasfânta Născătoarea de Dumnezeu și cu ajutorul tuturor sfinților proslăviți, prin aceasta mărturisindu-L pe Dumnezeu.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, ați ținut un consistent cuvânt de învățătură în care ați vorbit despre importanța, folosul și necesitatea bisericii într-o comunitate, îndemnând credincioșii să fie prezenți la slujbele ce se vor săvârși în această biserică, după care i-ați felicitat cu această zi istorică, când a fost săvârșită slujba de sfinție a Prestolului și prima slujbă arhierească.

Cu ocazia primei slujbe arhierești în această biserică, Înaltpreasfințite, ați oferit în dar o frumoasă și deosebită Icoană cu chipul Maicii Domnului „Kasperskaia”.

Cu cuvânt de felicitare și apreciere a venit și Înaltpreasfințitul Arhiepiscop MARCHEL.

Pentru toată osteneala depusă la înălțarea acestei Sfinte Biserici, ați decorat pe părintele paroh, Prot. Vadim COROSTINSCHI, cu Medalia Eparhială „Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Hîrbovăț”.

După aceasta, Înaltpreasfințite ați înmânat Medalii și Diplome Eparhiale unor ctitori și binefăcători ai acestei biserici ce au jertfit și s-au trudit la ridicarea și înfrumusețarea Sfântului Locaș.

Vă aducem cuvinte de recunoștință și mulțumire Înaltpreasfințite Stăpâne Petru, pentru încrederea cu care ați încredințat această parohie mie nevrednicul de a duce ascultare, pentru grija ce o purtați față de fiecare parohie, preot și enoriaș.

Pentru darul adus sfintei bisericii noastre, deosebită Icoană cu chipul Maicii Domnului „Kasperskaia”.

Ne rugăm Bunului Dumnezeu să Vă dăruiască Sfintei Sale Biserici în pace, întreg, cinstit, sănătos, îndelungat în zile, drept răspândind cuvântul adevărului.

Dumnezeu să ne ocrotească pe toți în viața de aici și să ne primească în Împărăția iertării și iubirii Sale!


Cu condescendență

 Protoiereu Vadim Corostinschi

Paroh

Biserica „Acoperemântul Maicii Domnului” s. Valea Mare


Scurt istoric prin poze















 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu