duminică, 14 octombrie 2018

Prima Sfântă Liturghie de hramul satului Valea Mare


Duminică, 14 octombrie 2018, pentru prima dată satul Valea Mare, r-nul Ungheni și-a sărbătorit hramul localității fiind ziua începută cu Sfânta Liturghie la biserica în construcție Acoperemantul Maicii Domnului.

Slujba a fost oficiată de către preotul Vadim COROSTINSCHI, parohul bisericii, împreună cu preotul Gheorghe VACARAȘ, parohul bisericii din Buzduganii de jos, corul fiind dirijat de preoteasa Vera VACARAȘ, care a bucurat auzul cu frumoasele cântări bisericești.

După Sfânta Liturghie, preoții împreună cu credincioșii au înconjurat biserica cântând și slăvind pe Dumnezeu, după care a urmat un Te Deum cu sfințirea Troiței noi amenajate în curtea bisericii, crucilor de pe biserică, dar și a altor articole de uz bisericesc, aduse de enoriași pentru înfrumusețarea sfântului locaș.


După cuvântul de învățătură a preoților, cei care sprijină biserica au primit Diplome de Ctitorie, iar cu un cuvânt de felicitare către ce prezenți a fost dna Galina VARVARIUC, primarul comunei, dar și Iurie VRABIE, ctitori ai bisericii, care a mulțumit Domnului de toate binefacerile săvârșite asupra oamenilor din această comunitate.


















































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu